Így ünnepeltek a magyarok Ghánában

Kevesebb, mint egy éve nyílt újra a magyar nagykövetség Accrában, Ghána fővárosában – a követség újranyitását és a nemzeti ünnepet most egyszerre ünnepelték látványos ünnepségsorozattal. A “Magyar Hét” arra is alkalmat adott, hogy a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ által szervezett üzletember-delegáció helyi partnerekkel találkozva dolgozzon a két ország kapcsolatainak szorosabbra fűzésén.

Orosz Péter, a HTCC hálózatfejlesztési igazgatója elmondta: a delegációs út, amelyen tíz üzletember vett rész, nagy siker volt, hiszen Ghána – a térség egyik legstabilabb és legdinamikusabb országa – komolyan érdeklődik a Magyarország nyújtotta lehetőségek iránt. A tíz fős delegációt az agrárium, az élelmiszeripar, az egészség- és gyógyszeripar, valamint víz- és hulladékgazdálkodási termékek és technológiák képviselői alkották.

Orosz Péter, a HTCC marketing-igazgatója.
Orosz Péter, a HTCC hálózatfejlesztési igazgatója.

 

A kiutazók megismerkedhettek az új magyar nagykövetség munkatársaival és infrastruktúrájával, valamint számos tárgyalást folytathattak helyi partnereikkel. Az accrai Kempinski szállóban megrendezett üzleti fórum iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a szálloda nagy konferenciaterme teljesen megtelt és a magyar vállalatok prezentációit követően még hosszú órákon át folytak a helyszínen a B2B megbeszélések.

Középen Szabó András nagykövet.
Középen Szabó András nagykövet.

Orosz Péter kiemelte, hogy a rendezvény is megmutatta, Ghána már rendelkezik mindazzal az irodai, üzleti infrastruktúrával, ami szükséges a huszonegyedik századi értelemben vett üzletkötéshez. A delegáció tagjai személyesen is meggyőződhettek arról, mekkora potenciált rejthet termékeik és technológiáik számára a ghánai valamint az onnan elérhető teljes nyugat-afrikai piac. Ghána ugyanis, mint regionális központ, jó kiindulópont lehet akár az anglofón Afrika – Nigéria, Sierra Leone, Libéria – és akár a szomszédos francia nyelvű országok – Togo, Benin, Elefántcsontpart – eléréséhez.

img-20170320-wa0005

A delegáció tagjai, a nagykövetség munkatársai valamint a Ghánában élő magyarok együtt ünnepelték március 15-ét Magyarország ghánai barátaival a követség új épületében, ahol a hazai ízek és a jó hangulat mellett színes kulturális programok szórakoztatták a vendégeket.

img-20170321-wa0003

Szabó András nagykövet úr kiemelte: legfőbb célkitűzésük, hogy a bilaterális kereskedelmi kapcsolatokat tovább élénkítsék a két ország között és ebben minden segítséget meg akarnak adni az érintetteknek.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez