Magyar est Dubajban

Hooligans, TNT, Kozmix és Bikini zenére buliztak a magyarok Dubajban.

Nagyszabású, vacsorával egybekötött programot tartottak a Dubajban élő magyaroknak. Két szervezet (HTCC – Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ és a „Dubai Magyarok” facebook- oldal) fogott össze  hogy kiváló hangulatú szórakozási lehetőséget nyújtson a dubaji magyaroknak. Több százan jöttek el az Atelier M nevű szórakozóhelyre, amely az öbölmenti ország egyik legelitebb negyedében, a Marinán található, az egyik felhőkarcoló hetedik emeletén.
Szathmári Dániel, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) vezetője, valamint a „Dubai Magyarok” facebook-oldal főszerkesztője találta ki és szervezte meg közösen ezt a kötetlen hangulatú esti partit. A magyar házat még idén márciusban nyitotta meg Balogh Sándor, a HTCC-hálózat alapítója, aki egyben a Magyar Afrika Társaság elnöke is, és Khalaf al-Habtoor dubaji üzletember, a Habtoor Group elnöke.
Szathmáry Dániel, a Dubai HTCC vezetője arról beszélt, hogy a HTCC-hálózat egyik nagy feladata, hogy minél több kulurális programot szervezzen, például a külföldön élő magyarok részére.
FullSizeRender_1
 
– Ennek a rendezvények az a célja, hogy a dubaji magyaroknak lehetőséget biztosítsunk, hogy találkozhassanak, jól érezzék magukat, új embereket ismerjenek meg.
Szathmáry Dániel azt is elmondta, hogy a HTCC ház féléves műkőködése alatt már mostanra sikereket ért el, és egyre több magyar céget sikerül közelebb hozniuk Dubaihoz.
 
Több konkrét üzletet sikerre vittünk. A média területén például egy magyar cégnek segítettünk betörni az itteni piacra, illetve magyar építőipari vállalkozásokkal állunk tárgyalásban, és folynak igen előremutató tárgyalások a helyi partnereinkkel több lehetséges megbízásról. De azt is nagy eredményként könyveltük el, hogy egy magyar rendezvényszervő céget sikerült bevezetni az itteni piacra. A HTCC-hálózatot egyébként pont az ilyen üzleti lehetőségek miatt hoztuk létre, hogy képviseljük és segítsük a magyar kis- és középvállakozókat külföldön. Afrikában és Ázsiában is jelen vagyunk több házzal. Ilyen kereskedelmi  központot nyitottunk már Marokkóban, Ghánában, Ugandában, Shanghaiban és Malawiban is. Lehetőséget szeretnénk nyújtani a magyar üzletembereknek, hogy új és ismeretlen üzleteket tudjanak felfedezni a világ számos országában, így Dubajban is. A HTCC már önmagában egy olyan infrastruktúrát nyújt, amely hatalmas lökést adhat egy-egy sikeres üzlet megkötéséhez: szállást, internet hozzáférést, tolmácsot, jogi segítségnyújtást tudunk adni az érdeklődőknek. Ha szükséges, akár piackutatást is végzünk, hogy érdemes-e itt Dubajban terjeszkednie egy magyar cégnek? Ezért is biztatjuk a magyar cégeket, hogy ha a ebben a régióban szeretnének üzletelni, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot. Mi segítünk és gondjukat viseljük, több szempontból is.
unnamed
 
A különleges magyar zenét DJ Goldhand, az az Klujber Imre főszervező szolgáltatta a vendégeknek.  A lemezlovas azt mondta, már régóta szükség lett volna egy ilyen HTCC házra itt, Dubajban.
A HTCC egy remek kezdeményezés. Erre már eddig is szükség lett volna itt Dubajban. Mind üzleti, mind kulturális szempontból. Erre kiváló példa a mostani közös szervezésű rendezvényünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy összetartsunk. A nagyvilágban azt mondják és arról vagyunk híresek, hogy mi magyarok nem tudunk összetartani, és úgy gondolom, hogy ezt eléggé megcáfoltuk itt, Dubajban: nézz csak körül, sok száz magyar honfitársunk jött el a ma esti vacsorára és a magyar bulira. De nemcsak a bulikról szól, hanem rendszeresen összejárunk, sokat sütögetünk, sok időt töltünk együtt. Azt vettem észre, hogy a Dubajban élő, 4-5 ezer magyarnak rettentően fontos, hogy összetartsunk, ezért is jött létre a ma esti program.
Klujber Imre szerint szinte mindenkinek szüksége van segítségre, ha először száll le Dubajban.
Ne felejtsük el, hogy mi nemcsak egy másik országban vagyunk, hanem egy másik világban is. Egész mások a szabályok, a törvények. Ha valaki, egy átlagember itt megjelenik Dubajban, most szállt le itt először, nem gondolnám, hogy azonnal tudja, hogy mit kell tennie. Ezért is hoztuk létre a Dubai Magyarok facebook-oldalt, hogy tudjunk segíteni egymásnak, információt cserélni, talán ez a legfontosabb. Tudunk segíteni, akár üzleti, akár emberi szempontból is. 
Klujber Imre úgy látja, hogy egyre több és jobb lehetőség nyílik a magyarok előtt Dubajban.
–  Itt sincsen kolbászból a kerítés. Itt is dolgozni kell. Dubaj a legjobb példa arra, hogy a munkát itt értékelik. A  jól és szorgalmasan elvégzett munkának megvan a gyümölcse. Ha itt Dubajiban valaki szorgalmas és kitartó, akkor igenis feljebb tud jutni a ranglétrán, és ez a fizetési létrát is jelenti. Én is mindenkinek ajánlom Dubajt, ha itt szeretne dolgozni vagy üzletelni, esetleg befektetni. És nem egy utolsó szempont, hogy itt mindig süt a nap.
FullSizeRender_3
 
 
A szervezők úgy döntöttek, hogy a nagy siker miatt ismét megszervik majd a magyar estet, várhatóan másfél hónap múlva.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez