Szaddám Huszein még ma is visszavág

Hiába végezték ki jó 10 évvel ezelőtt, a néhai iraki diktátor még ma is kísérti az embereket. Egy fiatal indiai tengermérnököt biztosan.

A fiatal indiai mérnök hiába végezte el jó eredménnyel az egyetemet, két éve, mióta diplomát szerzett, már 40 helyről dobták vissza a jelentkezését. A fiatal indiai mérnököt ugyanis a szülei nem a legnyerőbb névre keresztelték, még akkor sem, ha ez annak idején jó ötletnek tűnt. A most huszonéves férfit Dzsamsedpurból ugyanis Saddam Husseinnek hívják.

A nevet annak idején a nagypapa javasolta, ám az unoka most megváltoztatja. Ezentúl Sajid Husseinnek fogja hivatni magát. Úgy véli ugyanis – és vélhetően nem alaptalanul -, hogy a neve miatt nem kap állást sehol. Szerinte a munkáltatók attól félnek, megüthetik a bokájukat, ha a fizetési listájukon feltűnik Szaddám Huszein neve. Nem beszélve a várható nehézségekről a határokon. Hisz ugye egy tengermérnöknek vélhetően utaznia is kell, de ki engedne be az országába bárkit is egy exdiktátor nevére szóló útlevéllel?

A névváltoztatással mindazonáltal nem oldódnak meg száz százalékig a gondok. A korábbi bizonyítványokon ugyanis az eredeti név marad. A fiatal férfi azért küzd most Indiában a bíróságon, hogy az új neve kerüljön át a régi papírjaira is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez