Kutat ajándékozott anyjának a 17 éves fiú

Vizet találni Indiában egyre nehezebb ezekben a napokban, akkora a forróság. A vízforrások elérése egyre nehezebb, főleg a vidéki területeken, ahol naponta többször, több kilométerről kell vizet hozni.

Karnátaka államban egy 17 éves fiú, Pavan Kumar édesanyja szintén minden napos küzdelmet folytat az ivóvízért.  Netravati munka közben többször megy el a legközelebbi, fél kilométerre fekvő forráshoz. Mivel a család szegény, nem engedhették meg maguknak, hogy saját kútjuk legyen.

Februárban Kumar azonban elhatározta, hogy a kezébe veszi a dolgokat. „Úgy döntöttem, hogy végleg megoldom az ügyet: ások egy kutat a kertben a ház mögött” – mondta.

A helyi szakértőkkel is konzultált az ügyben, hogy megfelelő helyet találjon, és elkezdett ásni. A fáradságos munka 45 napig tartott, minden nap maga ásott, mert munkást nem tudtak fizetni.

well_2827996f_1461565634

A fiú egyébként diák, és 10 napig a vizsgák miatt szünetelt is a munka. Végül több mint 16 méter mélységben talált vizet.

„Nagyon nehéz volt ásni, mert tűzött a nap, és sziklás a talaj. De amikor elértem a vizet, nagyon megkönnyebbültem. Örülök, hogy anyámnak most már nem kell messzire mennie vízért, ha hazajön a munkából” – mondta a fiú.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez