Hónapokig takaríthatja az állatkertet az idióta, aki élő macskával etette a kutyáit

Igazán igazságos büntetési tételeket alkalmaz Dubaj uralkodója. Közmunkát vet ki a gyorshajtókra épp úgy, mint az állatkínzókra.

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy egy férfi élő macskával etette meg a rotweilereit: a cica állítólag tyúktolvaj volt, azért kínálta fel a kutyáknak. Időközben kiderült, hogy nem volt egyedül, két társa is akadt a bűnben.

Nos, Mohammed Bin Rásid Ál Maktúm sejk, az uralkodójuk, aki egyben az Emirátusok kormányfője és alelnöke is, úgy döntött: büntetésként három hónapon át napi 4 órában a dubaji állatkertet kell takarítaniuk. A dolgot már el is kezdték:

screenshot-1

Az uralkodó szerint az intézkedés üzenet az Emírségek polgárainak arról, hogy nem tűrik a durvaságot. Az állatkínzásról készült videó az egész országot sokkolta.

Jóllehet kezdetben börtönbüntetésről volt szó a pénzbírság mellett, sokan vélik úgy, hogy a negyedévi közmunka jobb megoldás. Többen kapják fel rá a fejüket. Az állatokkal nem mindig bánnak példásan a térségben, és az esetek túlnyomó zöme büntetlen marad.

Az 59 éves uralkodó egyébként időről időre él azzal a jogával, hogy személyesen szabjon ki példás büntetéseket alattvalóira. A múlt hónapban egy 17 éves fiút sújtott azzal, hogy az utcákat kell takarítania. A srác túl gyorsan száguldozott a kocsijával Dubaj útjain, a sajátja mellett mások életét is veszélyeztetve.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez