A telefonján követheti a medvéket a Yosemite Nemzeti Parkban

Egy applikáció segítségével bárki megnézheti, van-e a környékén medve, ha éppen az erdőben jár. Ez az állatoknak is jó, az ő biztonságukat is szolgálja a fejlesztés.

A Yosemite Nemzeti Park vadőrei nyomkövetővel látták el a környékbeli feketemedvéket, a GPS-adatokat pedig egy telefonos applikációval, a Keep Bears Wild-dal tették elérhetővé a nyilvánosság számára is. A nyomkövető rendszer bevezetésére elsősorban azért volt szükség, hogy megőrizzék a medvék és a látogatók biztonságát. Az utóbbi időben ugyanis egyre több baleset történt: a tavalyi évben a park területén élő feketemedve populáció öt százaléka gázolás miatt vesztette életét.

000bb
Az autók és a motorosok így felkészültebbek lehetnek a vezetés során, hiszen előre tudják majd, hol lehet az utakon medvére számítani. A medvék mozgásának követése pedig a kempingezőknek is hasznos lehet, hiszen a vadőrök így könnyebben távol tarthatják majd a táborhelyektől az állatokat. De a kirándulók is nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat a túrázás során a Yosemite Nemzeti Parkban.

000yos

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez