24 óra sem kellett az amerikai légicsapás után – újabb gépek szálltak fel a szíriai bázisról

Péntekre virradóra vették célba az egyik szíriai légitámaszpontot az amerikai rakéták. A bázisról azonban azóta újabb gépek szálltak fel.

Kevesebb, mint 24 órával azután, hogy több mint félszáz Tomahawk rakétát lőttek ki rá, szíriai harci gépek emelkedtek a levegőbe az Al Sajrat légitámaszpontról, hogy folytassák a légicsapásokat a felkelők kezén lévő területek ellen Homsz környékén – közölte a Syrian Observatory for Human Rights. A londoni székhelyű megfigyelő szervezet szerint szinte a lehetetlent hajtotta végre ezzel Aszad elnök hadserege. Orosz felvételek szerint így nézett ki a bázis a légicsapás után:

Az amerikai rakétákat azért lőtték ki, hogy válaszoljanak arra a vegyifegyver-támadásra, amelyet Washington és nyugati országok szerint a kormányerők hajtottak végre, és amelyben legkevesebb 70-en haltak meg, köztük gyerekek.

Műholdképek szerint a támaszpontot az orosz különleges erők és orosz helikopterek is használják, miközben Aszad hadseregét támogatják az Iszlám Állam és más fegyveres csoportok elleni harcban. Őket az Egyesült Államok a hírek szerint figyelmeztette a rakéták kilövése előtt, és sikeresen el is kerülte, hogy az orosz személyzetből bárkinek is baja essék. Meghalt viszont hat szíriai katona és kilenc civil is, köztük négy gyerek – a Tomahawk rakéták egy része ugyanis szír falvakat talált el.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez