Nemcsak a kutyák fogyasztását büntetik Tajvanon – videó

Tilos a kutyák és macskák elfogyasztása. Tajvan az első ázsiai ország, ahol komoly büntetés jár ezért.

Kína déli részén mindent megesznek az emberek, ami négylábú, kivéve az asztalt! Az ősi kínai mondást cáfolják most Tajvanon, ahol szigorú törvény tiltja ezentúl a kutyák és macskák elfogyasztását. Aki megszegi a törvényt, az komoly büntetésre számíthat: a legalsó határ 1.640 dollár, a legfelső 8.200 dollár. Tajvan, ahol az elnökasszony a sziget függetlenségét szeretné kikiáltani, ily módon is el kíván határolódni Kínától, ahol népszerű táplálék a kutyák és néhány helyen a macskák húsa is.

Az állatvédő szervezetek rendszeresen kampányolnak az ellen az ősi kínai gyakorlat ellen, hogy a kutyák és macskák is szerepeljenek az étlapon. Egyes dél-kínai városokban külön kutyafesztiválokat szerveznek, ahol a vendégek maguk választhatják ki azt a kutyust, melyet el kívánnak fogyasztani! Tajvan új törvénykezése épp ellentétes ezzel: szigorúan tiltja a kutyák és a macskák feltüntetését az étlapon.

 

A hétköznapokban persze egy kicsit még várni kell az évezredes szokások megváltoztatására, de annyi biztos: kutya- és macskahús immár nem szerepelhet az étlapon Tajvanon, mely 1949 óta csak névleg tartozik Kínához, valójában az USA támaszpontja. Így nem csoda, ha a nagy nemzetközi állatvédő szervezetek kampánya itt célba ért, és Ázsiában először tilos lesz a kutya- és macskahús fogyasztása Tajvanon.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez