Dortmundi robbantás: erre a legfantáziadúsabb rendőrök sem számítottak

Tőzsdei manőver miatt akarta felrobbantani a Borussia Dortmund autóbuszát egy pénzéhes orosz, aki szándékosan terelte a figyelmet az iszlamista terroristákra.

Sergei W-t a terrorelhárító szolgálat (GSG 9) őrizetbe vette Németországban, miután kiderült: 10 napja ő próbálta meg felrobbantani a Borussia Dortmund futballcsapatának autóbuszát, nem sokkal azelőtt, hogy megkezdődött volna a Monaco elleni BL-mérkőzés Dortmundban.

Az orosz származású német állampolgár gondosan megtervezett mindent. Szobát béreit abban a szállodában, ahol a Borussia Dortmund futballistái laktak. Direkt utcára néző szobát kért, hogy lássa, amint a busz felrobban. Két időpontra is megrendelte a szobát akkor, amikor még nem volt biztos a mérkőzés dátuma. Ez keltette fel a rendőrök figyelmét. Meg az, hogy a helyszínen olyan nyomokat hagyott, melyek az iszlamista terror irányába terelték volna a nyomozást. Az egyik papíron a NATO egyik németországi támaszpontjának megszüntetését követelték, a másikon pedig azt, hogy vonják vissza azokat a német Tornado gépeket, melyek az Iszlám Állam állásait bombázzák Irakban. Csakhogy a nyomozóknak feltűnt: ez a német nem az a nyelv, melyet az Iszlám Állam használni szokott! Igy jutottak Sergei W. nyomára. Aki egyáltalán nem gondolta, hogy valaha leleplezhetik.

Szállodai szobájából ugyanis nyugodtan 15 ezer opciót nyitott a Borussia Dortmund részvényeire – mintegy egymillió euró értékben! Sergei W. arra számított: a busz felrobbanása miatt esni fognak a Borussia Dortmund részvényárfolyamai. Gondosan három bombát helyezett el a busz közelében a bokorban. A robbanás egy játékost sebesített meg, a spanyol Marc Bartrát.  Az volt a szerencse, hogy nem törte darabokra a busz üvegét. Akkor ugyanis nagyon sok lett volna az áldozat – nyilatkozták a rendőrök a Der Spiegelnek. A meccset végül lejátszották, sőt azóta már a visszavágón is túl vagyunk: a Borussia Dortmund kiesett és a Monaco jutott a legjobb négy közé a BL-ben. Kezdetben két arabok gyanúsítottak a merénylettel, de őket már elengedték. Sergei W. nagyon hosszú börtönbüntetésre számíthat, hiszen terrorakciót imitált, hogy meggazdagodjon a tőzsdén! Erre eddig a legmerészebb fantáziáju rendőrök sem gondoltak Németországban…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez