Beyoncé: négy ösztöndíj kreatív nőknek

Az afroamerikai énekesnő abból az alkalomból hirdette meg ösztöndíjprogramját, hogy egy éve adta ki a Lemonade című albumot, mely bombasiker volt az USA-ban és a világ más részein.

A tehetséges fiatal nőknek, akik meg akarják kapni Beyoncé ösztöndíját, arról kell esszét írniuk, hogy a Lemonade album hogy változtatta meg a céljaikat a tanulás terén. Ha valaki elnyeri az ösztöndíjat, akkor négy egyetemen tanulhat kreatív művészetet, irodalmat, zenét vagy afroamerikai kultúrát. A négy egyetem közül kettő hagyományosan fekete felsőoktatási intézmény, vagyis a diákok szinte kizárólag az afroamerikai lakosság soraiból kerülnek ki.

Mekkora lesz az ösztöndíj? 25 ezer dollár. Ez szép összeg, csakhogy nem elég – állapítja meg a CNN hírtelevízió. Ha kiszámoljuk, akkor kiderül, hogy csak egy félévre fedezi a tandíjat és a kollégiumot. Dehát Amerikában annyira megnőttek a felsőoktatási költségek, hogy igy is nagy segítség a 25 ezer dollár, melyet négy kreatív ifjú hölgy nyerhet el – hála Beyoncenak, aki ezzel példát akar mutatni a többi sztárnak, hogy mire köthetik csillagászati bevételeiket…

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez