Macronékat vette célba a Charlie Hebdo

Nagy hassal, gyermeket várva ábrázolja a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap Brigitte Macront, aki már elmúlt 60 és 24 évvel idősebb a férjénél. Az asszonynak három gyermeke van, akik lelkesen támogatták Macron elnöki kampányát.

Brigitte Macron lányunokája ott volt a Louvre-ban, ahol az elnökválasztás sikerét ünnepelték. De nincs megállás: júniusban parlamenti választását rendeznek Franciaországban. Macron elnöknek valamiféle többséget kell szereznie ahhoz, hogy megvalósíthassa az elképzeléseit. Egyik mostohalánya aktívan részt vesz a választási kampányban. Ha sikert arat, akkor pótképviselő lesz. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Macron elnök a megválasztott képviselőt valamilyen fontos tisztségbe kinevezi, akkor mostohalánya lép a képviselő helyére a választókerületben.

A francia sajtó egyébként naponta szorgalmasan elemzi az elnöki pár kapcsolatát, hiszen meglehetősen szokatlan a 24 év korkülönbség a nő javára. Különösen az tölti el csodálattal az embereket, hogy a párkapcsolat szemmel láthatóan működik. Brigitte Macron igen aktív volt az elnökválasztási kampányban. Vasárnap lesz belőle First Lady – és egyben férje első számú tanácsadója. Ebben hasonlítanak Trumpra. Mint ahogy abban is, hogy a Trump házaspár között is 24 év a korkülönbség. Csak ott a férj javára. Amit a közvélemény valahogy természetesnek vesz.

screenshot_4

A Charlie Hebdo meglehetősen durva viccén – miszerint Macron csodát tesz, teherbe ejti a feleségét – csak mosolyognak Franciaországban. Ez volt az a lap, mely ki gúnyolta Mohamed prófétát is. Meg is fizette az árát. Iszlamista terroristák lerohanták a szerkesztőséget Párizsban. Vérfürdőt rendeztek, mielőtt a terrorelhárítás velük is végzett volna. A terrorizmus elleni harc Macron elnök számára is abszolút prioritást jelent. Első diplomáciai útja Németországba vezet majd, mint két elődje esetében is, de első külföldi látogatásán olyan francia csapatokat keres majd fel, melyek a terrorizmus ellen küzdenek. Fiatalos lendületre nagyon is szüksége lesz a 39 éves Macron elnöknek, akinek a fárasztó elnökválasztási kampány után a parlamenti választási kampányt is meg kell nyernie. És a neheze még ezután jön: ahogy ígérte, mozgásba kell lendítenie Franciaországot.

Fotó: Liewig Christian/ABACA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez