Több mint First Lady – tanácsadó is lenne a férjénél 24 évvel idősebb Mme Macron

Nemcsak feleség, de tanácsadó is lehet az Élysée-palotában a legesélyesebb elnökjelölt neje, aki 24 évvel idősebb a férjénél.

Brigitte asszony a középiskolában találkozott először későbbi férjével. Emmanuel Macron a jezsuita iskola kissé félszeg diákja volt. A franciát és latint tanító Brigitte asszony diákszínházat is irányított a jezsuita középiskolában. Az akkor 39 éves tanárnő azóta figyelemmel kíséri tanítványát, aki, hála a drámai szerepeknek, ma már jóval kevésbé gátlásos, mint korábban. Mindenesetre neje a választási kampány során is segíti tanácsaival: mikor emelje fel a hangját? Mikor mondjon el egy viccet? Felesége állítja össze a napirendet is. Így volt ez már akkor is, amikor Emmanuel Macron a szocialista kormány liberális gazdasági minisztere volt.

Nagyon sokkal tartozom neki, ő tett azzá, aki vagyok – mondta feleségéről, a ma 63 éves Brigitte-ről a 39 éves Emmanuel Macron. Akinek jó esélye van arra, hogy az első helyen végezzen a francia elnökválasztáson. Ha ez így lesz, akkor Brigitte asszony az Élysée-palotában nemcsak First Lady, de tanácsadó is lesz! Ilyen még nem volt Franciaországban, ahol az elnök felesége általában csak a háttérből befolyásolja férjét.

A minta lehet Donald Trump, akinél épp úgy megvan a 24 év különbség, csak fordítva. Az elnök ennyivel idősebb harmadik nejénél, a szép szlovén modellnél, Melaniánál. A párhuzam Trumppal itt véget is ér: Macron a globalizáció és az Európai Unió elszánt híve. Ebben elüt a vetélytársaitól, akik csaknem mind a fenntartásaikat hangoztatják. Különösen Marine Le Pen asszony, akivel Macron összemérheti erejét a második fordulóban.

A közvélemény-kutatások Macronnak adják a legnagyobb esélyt, de az utóbbi időben több meglepő eredmény is született Nyugat-Európában vagy az USA-ban. 39 éves elnöke még nem volt Franciaországnak. Igaz, hogy olyan sem, akinek a neje 24 évvel idősebb. Eddig beváltak Brigitte asszony tanácsai, aki három gyermekét és férjét hagyta el az új szerelemért tíz évvel ezelőtt. Igaz, hogy nem vagyunk klasszikus család, de szerelem van ebben a családban és ez a legfontosabb – mondta 24 évvel idősebb feleségéről a francia elnökválasztás legesélyesebb jelöltje.

Fotó: The Local

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez