Itt ünnepelheti Emmanuel Macron a választási győzelmét – ha ő nyer

Impozáns helyszínt választott magának Franciaország legfiatalabb elnökjelöltje, bár eredetileg nem itt tervezte az eredményvárást.

Az Eiffel-toronynál szeretett volna összegyűlni támogatóival Emmanuel Macron a francia elnökválasztás finisében, azt azonban nem hagyta jóvá a párizsi önkormányzat. Így egy nem kevésbé impozáns helyen, a Louvre előtt ünnepelnek majd – már ha ő nyeri az elnökválasztást második körös kihívójával, Marine Le Pennel szemben.

A francia elnökválasztás második fordulóját vasárnap tartják, a közvéleménykutatások pedig sorra Emmanuel Macront hozzák ki győztesnek. A két jelölt közötti szerdai televíziós vita után egyre hevesebb tiltakozásba kezdtek a Macront támogató művészek és értelmiségiek Marine Le Pennel szemben. Mindenkit arra buzdítanak, menjen el választani és szavazzon a liberális jelöltre, szerintük a szélsőjobb győzelme Franciaország fasizálódásához vezethetne.

Marine Le Pen és támogatói Párizs dél-keleti részén gyűlnek majd össze vasárnap éjjel – pontos helyszínt a The Local francia kiadása szerint még nem közöltek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez