Majdnem királyi esküvő: férjhez ment Katalin hercegné húga

Cambridge hercege és hercegnéje, vagyis Vilmos és Katalin mellett is több híresség vett részt ma Pipa Middleton esküvőjén. A 33 éves menyasszony a 41 éves James Matthews bankárnak esküdött hűséget a Szent Márk templomban, Berkshire grófság Englefield településén.

Az esküvő helyszíne mindössze néhány mérföldre fekszik Middletonék Buclebury-i házától. A távolságot Katalin hercegné húga édesapjuk társaságában tette meg egy 1955-ös Jaguarral. Körülbelül száz rajongó és helyi lakos üdvrivalgása fogadta őket, amikor megérkeztek.

A templom környékén szigorú volt a biztonság: még a falubelieknek is magukkal kellett hordozniuk az igazolványukat és megkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak a sajtónak – írja a BBC honlapja.

Henry herceg, Eugenie hercegnő és Roger Federer is ott voltak a vendégek között. A templomi esküvő után az Englefield House-ban pezsgős fogadás várta őket.

Pipa Middleton egy méretre készült Giles Deacon ruhát viselt, melyet úgy készítettek el, hogy a varrások egyáltalán nem látszottak rajta. Hozzá Stephen Jones fátylat, Maidenhair Fern tiarát és elefántcsont színű Manolo Blahnik selyemcipőt vett fel.

A néhai Diana hercegnő esküvői ruhájának tervezője, David Emanuel egyszerűnek és csinosnak találta a viseletet. És nagyon angolnak.

A menyasszony unokaöccse és unokahúga, György herceg és Sarolta hercegnő is szerepet kaptak a szertartáson. Viszont Harry herceg barátnőjét, Meghan Markle színésznőt nem látták a templomban.

AFP-fotó
AFP-fotó

A vőlegény tanúja 28 éves öccse, Spencer Matthews tévésztár volt. Pippa Middleton eljegyzési gyűrűje állítólag negyedmillió fontba került – nagyjából tízszer többe egy átlagos angliai esküvő büdzséjénél.

A szerencsés falusiak, akik a templom közelébe kerülhettek, többszörösen is boldogok voltak. Egyrészt ajándékot kaptak – egy ezüst karkötőt az esküvő dátumával, másrészt láthatták György herceget és Sarolta hercegnőt integetni.

A pezsgős fogadás után a Middleton család kertjében, egy nagy üvegsátorban folytatódik az ünneplés 300 vendéggel. Ott is sok a kamera és a bámészkodó, a beszámolók szerint a helyiek úgy gondolják, hogy az év esküvőjének lehetnek a közelében, és ennek meglehetősen örülnek.

Fotó:
Fotó: Jenkins/Sirc/Splash

Fotó: AFP

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez