Terrorista-reménység díjjal tüntetett ki egy tanárnő egy 13 éves kislányt

Akiből a legnagyobb valószínűséggel terrorista lesz – ilyen díjat adott egy houstoni tanárnő egy hetedik osztályos diáklánynak egy iskolai rendezvényen. Viccnek szánta – rajta és néhány kollégán kívül viszont senki nem nevetett az ízléstelen poénon. Az iskola vizsgálatot indít az ügyben.

Az eset egy nappal a manchesteri terrortámadás után történt az Egyesült Államokban, a  houstoni Anthony Aguirre Junior High iskolában. A tanévzáró közeledtével néhány viccesnek szánt oklevelet osztottak ki egy iskolai rendezvényen, olyat is például, hogy kiből lesz a legnagyobb eséllyel hajléktalan. Az egyelőre meg nem nevezett tanárnő viccnek szánta a nyomtatott oklevéllel járó „díjakat”. A terrorista-reménységként „kitüntetett” 13 éves Lizeth Villanueva azt mondta, hogy rendkívül kényelmetlenül érezte magát a szituációban, és az sem segített rajta, hogy a tanárnő –több kollégájával együtt – nevetve bizonygatta, hogy ez csak egy jó poén. A kislány egyébként példás tanuló, sosem voltak viselkedésbeli problémái, azóta viszont nem ment vissza az iskolába, mert „kényelmetlenül érzi magát, ha egy teremben tartózkodik a tanárnővel”.

Az iskola igazgatója, Eric Lathan személyesen kért bocsánatot a diáktól és édesanyjától is. Emellett egy Twitter-bejegyzésben is mélységesen elítélte a tanár tettét, melyet „érzéketlennek és sértőnek” nevezett. Az incidenst az iskola szellemiségével összeegyeztethetetlennek mondta és vizsgálatot rendelt el az ügyben. A kislány édesanyja, Ena Hernandez azonban nem elégszik meg ennyivel, szeretné, ha a tanárt kirúgnák. Szerinte egy ilyen vicc egyáltalán nem helyénvaló, főleg nem egy felnőtt embertől, aki tanárként dolgozik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez