Telt ház az Eiffel-toronyban – másfélszeresére nőttek az árak

7 millió látogatóra számítanak az idén, miközben Eiffel mérnök 1889-ben évente még csak félmillió érdeklődőre gondolt. Franciaország talán legismertebb műemléke a sikere áldozata lett.

Olyan sokan akarják felkeresni, hogy elkerülhetetlen a sorbanállás és a várakozás. Ráadásul a szükségállapot miatt jelentős a terrorkészültség, ami szintén lassítja a turistaforgalmat.

A tulaj a legkézenfekvőbb megoldást választja: drasztikusan megemeli a belépőjegyek árát. Igy stagnáló forgalom mellett is nőhetnek a bevételek. A turistákat nemcsak a tulaj vágja meg: minden méregdrága az Eiffel-toronyban, sőt a környéken is. Így viszont talán mérsékelni lehet a turistaáradatot, mely lassacskán lehetetlenné teszi a feljutást az Eiffel-toronyba azoknak, akik nem hajlandók elviselni az állandó tömegjeleneteket. Érdekes módon a terrorfenyegetés nem riasztja el a turistákat. Bár az Iszlám Állam többször is fenyegette merénylettel az Eiffel-tornyot, a Párizsba látogató turisták semmiképp sem akarják azt kihagyni. Még akkor sem, ha lépten-nyomon fegyveres őrjáratokba lehet botlani, melyek megpróbálják megóvni az évi hétmillió turistát, akik felkeresik Franciaország talán leghíresebb műemlékét, az Eiffel-tornyot.

Fotó: Pexels

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez