Bánatos búcsú az Eb-től – Ma zárva az Eiffel-torony

A rendőrök többször is összecsaptak a szurkolókkal a francia-portugál döntő idején az Eiffel-torony környékén, ahol Franciaország legnagyobb szurkolói övezetét rendezték be. 90 ezren szurkolhattak az Eiffel-torony mellett, de sokkal többen akartak. Kemény összecsapások alakultak ki. Mozgósítani kellett a rendőri tartalék erőket is, hogy helyreálljon a rend.

Mire a mérkőzés megkezdődött, úgy ahogy megnyugodtak a kedélyek, de a vereség újra felszította az indulatokat – számolt be a francia Le Monde. Francia földön mindenki elkönyvelte a győzelmet azt követően, hogy legyőzték Németországot az elődöntőben. Portugáliát nem vették igazán komolyan, és a szaklapok szerint ez megbosszulta magát. Ráadásul mindenki azt gondolta, hogy Cristiano Ronaldo kiválása után végképp nem lehet gond a győzelem. Megfeledkeztek arról, hogy a portugálok kiváló csapatjátékot produkáltak az előző mérkőzések során.

Végül aztán a franciák sportszerűen gratuláltak a győztes portugáloknak, akik a legjobbjuk, Cristiano Ronaldo nélkül győztek az esélyesebb francia csapat ellen. A francia sajtó valószínűnek tartja, hogy az Aranylabda ebben az évben Cristiano Ronaldónak jut, hiszen a Real Madriddal megnyerte a BL-t és Portugáliával az Eb-t. Közben a nagy vetélytárs, Lionel Messi Argentína válogatottjával megint nem tudott nyerni és a Barcelona is lemaradt a nagy rivális Real Madrid mögött a BL-ben. Megemlíti még a francia sportsajtó, hogy Antoine Griezmann, aki az Eb gólkirálya lett, sem az Európa-bajnokságon, sem pedig a BL-döntőben nem tudott győzni. Megnyerte viszont a női szíveket: egy friss felmérés szerint a francia nők többsége olyan pasiról álmodik, mint Griezmann, akinek ezúttal be kellett érnie az ezüst éremmel a foci Eb-n Franciaországban.

A külföldiek első számú célpontja Franciaországban az Eiffel-torony, mely a foci-Eb miatt hétfőn zárva van. Évente 15 millióan keresik fel Párizs büszkeségét, 80 százalékuk külföldi. A franciák elsősorban itt szokták ünnepelni a nagy sportsikereket, de ezúttal Lisszabonban örülnek, hiszen Portugália a futballtörténelem során először Európa bajnoka lett. Ráadásul úgy, hogy az ellenfele, a francia csapat otthon játszott, ahol eddig minden ilyen fontos mérkőzést eddig megnyert.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez