Elcserélték a gyerekeket 27 éve, most fizethet a kórház Ausztriában

Csak most derült ki, méghozzá egy véletlennek köszönhetően, hogy mi történt 1990-ben. A kórház keresi az igazi szülőket, de még nincsenek meg.

Hétfőn a grazi bíróság 30.000 eurós kárpótlás fizetésére kötelezett egy kórházat, amiért 1990-ben idegen gyereket adtak oda egy családnak. Az eset főszereplője, Doris Grünwald szüleivel együtt 27 év után véletlenül tudta meg egy DNS-teszt eredményéből, hogy vér szerint nem rokonok. A lányt sokkolta a felismerés, szüleit azonban kevésbé viselte meg a hír és összetartó család lévén eldöntötték, hogy a kapcsolatukra nem lehet hatással a tévedés. Mindazonáltal jogi útra terelték az ügyet.

Az LKH Kórház állítása szerint Doris születése idején nem volt még egy olyan újszülött, aki hasonlóan alacsony súllyal jött volna a világra, további részleteket azonban nem adtak ki a nyilvánosságnak – áll a The Local beszámolójában. Miután azonban kiderült a tévedés, mindent megtettek, hogy helyrehozzák a hibát, és még egy ingyenes DNS-tesztet is felajánlottak azoknak a nőknek, akik akkoriban szültek, amikor Doris a világra jött. Eddig 30-an végezték el a tesztet, de nem találták meg a vér szerinti szülőket. A kórház még fellebbezhet a bíróság döntése ellen, de elképzelhető az is, hogy a botrány hatására inkább kifizeti a családnak az összeget.

Fotó: Facebook – Doris Grünwald

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez