Charles Manson elhagyta a börtönt

Nem kell aggódni, nincs szabadlábon az amerikai krimitörténet egyik legrettegettebb sorozatgyilkosa. Mansont egészségügyi vészhelyzet miatt szállították egy városi kórházba.

A sorozatgyilkost kedden délután a kaliforniai Corcoran állami börtönből vitték kórházba. Állapotáról és a vészhelyzet okáról a beteg személyiségi jogaira való tekintettel nem közöltek információkat. Mansonnak azonban valószínűleg nagyobb baja lehet egy egyszerű mandulagyulladásnál, hiszen a Corcorantól egy órányira fekvő Bakersfieldbe vitték kórházba.

A 82 éves Manson a Corcoran börtönben tölti kilencszeres életfogytiglani börtönbüntetését. A 20. század egyik leghírhedtebb gyilkosát 1969-ben kapták el, amikor a maga köré gyűjtött, ’családként’ emlegetett fanatikusokkal különös kegyetlenséggel kivégeztek hat embert – köztük Roman Polanski filmrendező szülés előtt álló feleségét,Sharon Tate-t is. Mansont és négy társát halálra ítélték, ám 1972-ben, a halálbüntetés ideiglenes eltörlésével Kalifornia államban az ítéletet életfogytiglanra változtatták. Manson azóta börtönben van, 2007-ben és 2012-ben is felmerült feltételes szabadulása, de ezt aztán elvetették.  Legközelebb 2027-ben folyamodhat újra feltételes szabadlábra helyezésért.

Az utóbbi években azért került be ismét a hírekbe a sorozatgyilkos, mert a börtönben majdnem megnősült. A 27 éves Afton Elaine Burton tinédzserkora óta Manson megszállottja, a lagzi pedig csaknem össze is jött, a 90 napos házassági engedély viszont lejárt – állítólag Manson mégsem akarta elvenni fiatal rajongóját.

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez