Leszúrtak egy rendőrnőt Jeruzsálemben – az Iszlám Állam az állítja, az ő emberei voltak

A kalifa oroszlánjai követték el a gyilkos akciót, melyet több is követ majd – közölte az Iszlám Állam szóvivője. Hazugság – jelentette ki a Hamász szóvivője, aki szerint a három palesztin merénylő közül az egyik az ő emberük volt, a két másik pedig a baloldali FPLP-hez tartozott. Mi történt?

Három palesztin terrorista megtámadott egy ellenőrző pontot Jeruzsálem óvárosa mellett. Ketten tüzet nyitottak az izraeliekre, míg egy harmadik leszúrta a 23 éves rendőrnőt, aki a kórházban belehalt a sebesülésébe. Mind a három terroristát a helyszínen megölték – közölte a belső elhárítás Izraelben.

Mindez akkor történt, amikor muzulmánok ezrei imádkoztak a Templom-hegyen az Al-Aksza mecsetben ramadán alkalmából. A késes merényletek az utóbbi időben elszaporodtak Izraelben. Ezeket általában magányos merénylők követik el. A mostani akció szervezett támadás volt, melyért három szervezet is felelősséget vállalt.

A palesztin szervezetek rendszeresen hajtanak végre terrorakciókat Izraelben, de az Iszlám Állam eddig ott nem mutatott különösebb aktivitást. Az Iszlám Állam Európát és az USA-t tekinti fő célpontnak, bár nemrég már Iránban is követett el öngyilkos merényleteket. Az Iszlám Állam Irak és Szíria területén működik, és élet-halál harcot folytat a vele szemben álló koalíciós erőkkel, melyek az USA, az EU, Oroszország és Irán támogatására számíthatnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez