Botrány! Szatírokat szórakoztattak a sztriptíztáncosnők egy börtönben

Hatalmas a felháborodás Dél-Afrikában, miután a Facebook közösségi oldalon több olyan kép is nyilvánoságra került, amelyeken sztriptíztáncosnők vetkőztetik le a rabokat egy johannesburgi börtönben, ahol köztudottan nemi erőszakért és gyilkosságért elítélteket tartanak fogva.

A Sun City néven elhíresült johannesburgi börtönben hivatalosan családi nap volt, amikor az elítélteket meglátogathatták a közeli hozzátartozóik. Ilyen napra egyébként ritkán szokott sor kerülni, mivel a börtönben rendkívül veszélyes, súlyos bűncselekményeket elkövető elítélteket tartanak fogva, így a látogatások számát is szigorúan korlátozzák, ezekhez rendszerint külön engedély is szükséges. Ezért is érthetetlen, hogyan juthattak be a sztriptíztáncosok a Sun City-be, ahol mindenkinek tátva maradt a szája, amikor hirtelen elkezdtek vetkőzni.

A nem éppen rendhagyó műsorról persze képek is készültek, melyeket egy Charles Martin nevű felhasználó tett közzé a Durban Crime N All Facebook csoportban. A fotókon jól kivehető, hogy a rabok kifejezetten élvezik a lányok által adott műsort. A Facebookon rövid idő elteltével több ezer emberhez eljutottak a képek, több mint  300-an osztották meg, kommentálták nyomdafestéket nem tűrő szavakkal a történteket. A legtöbben azon akadtak ki, hogy a börtönőrök miért nem szakították félbe a műsort, mások pedig azon háborodtak fel, hogy mire megy el az általuk befizetetett adóból származó pénz, amit más, fontosabb célokra is lehetett volna fordítani. A futótűzként terjedő hírre végül a dél-afrikai média is felfigyelt, ezért már nem lehetett eltussolni a történteket. Az igazságügyi miniszter azonnali vizsgálatott rendelt el.

Az ügyben végül a büntetésvégrehajtás vezetőjének, James Smalbergernek kellett nyiltakoznia. Smalberger elmondta, hogy eddigi tudomásuk szerint a táncoslányokat biztosan nem a börtön vezetősége, hanem egy külső megrendelő küldte a börtönbe, annak kilétéről azonban semmilyen információt nem árult el. Azt viszont elmondta, hogy a 13 börtönőrt felfüggesztették, a sorsukról pedig csak azután döntenek, hogy a vizsgálat lezárult.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez