Ő a férjem – állítja egy borjúról a kambodzsai özvegy – videó

A délkelet-ázsiai ország legfrissebb szenzációja a közösségi médiában egy özvegyasszony. Aki meghalt férje reinkarnációját látja egy öthónapos borjúban.

A 74 éves Kim Hang házát körülbelül százan keresik fel nap mint nap Kambodzsa északkeleti részén, Kratie tartományban. Mindenki a borjút akarja látni, aki szerinte nagyon hasonlít a férjére, a tavaly elhunyt Tol Khutra.

“Hiszem, hogy a borjú a férjem… mindent ugyanúgy tesz, mint ő tette, amikor még élt” – mondta a Reuters Televíziónak. A borjú márciusban jött világra és sok követője van a közösségi médiában. Vannak, akik hajlanak rá, hogy egyetértsenek az asszonnyal. Szerintük is merőben szokatlan, hogy egy borjú simán felsétáljon a lépcsőn az emeletre. Miután az erről szóló videó kikerült a Facebookra, sokan jöttek csak azért, hogy a saját szemükkel is lássák a dolgot. Amit Önök is megtehetnek, ERRE a linkre kattintva. 

A borjú a házban eszik, ott is mosdatja a gazdája, mielőtt lefektetné a néhai Tol Khut kövérre tömött párnájára.

Kambodzsa lákóinak 95 százaléka buddhista. Sokan hisznek a lélekvándorlásban, abban, hogy a halál után új testbe költözik a lélek.

Kim Hang mindenesetre azt mondja: egész életében el nem engedi a borjút, aki valójában a férje, mindig gondját fogja viselni. Akárcsak a gyerekeik, akiknek meghagyta, hogy akkor sem adhatják el az állatot, amikor ő már halott lesz. Ha pedig a borjú elpusztul, akkor ugyanúgy kell eltemetni vagy elhamvasztani, mint egy embert.

Fotó: Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez