Rekord drogfogás Indiában

Másfél tonna heroint foglalt le egy panamai zászló alatt közlekedő hajón az indiai határőrség. A szállítmány értékét 35 milliárd rúpiára becsülik – ez csaknem félmilliárd euró. Ilyen nagy fogása az indiai határőrségnek eddig nem volt.

A hajót Gudzsarát állam parti vizein fogták el, a pakisztáni határ közelében. Lehet, hogy a kábítószer-csempészek mindkét országban teríteni akarták a heroint. A hajó, mely panamai zászló alatt közlekedett a hatalmas heroin szállítmánnyal, Dubajból érkezett.

Eddig a drogcsempészet útvonala fordított volt: Dubaj volt a célpont, hiszen az Egyesült Arab Emirátusokban gazdag polgárok élnek, míg Indiában, Pakisztánban vagy Afganisztánban nyomorgó parasztok állítják elő a kábszer alapanyagát. Indiában – hála a gyors gazdasági fejlődésnek – létrejött egy nagyszámú fizetőképes réteg, amelyik úgy látszik, szívesen fogyaszt kábítószert. A nekik célzott szállítmányt kapta el a parti őrség, mely most a hajó személyzetét faggatja arról: ki küldte a másfél tonna heroint Indiába?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez