Az USA felfüggeszti a vízumok kiadását Oroszországban

A moszkvai amerikai nagykövetség közölte ezt az oroszokkal. Az intézkedés indoka az, hogy Moszkva elrendelte az amerikai diplomáciai állomány drasztikus csökkentését.

Ezt Putyin elnök azért határozta el, mert a minap Washington újabb szankciókat hozott Oroszország ellen. Korábban azért sújtották Moszkvát szankciókkal, mert annektálta a Krím félszigetet 2014-ben. Most pedig azért, mert orosz hackerek beavatkoztak a választási harcba az Egyesült Államokban 2016-ban.

A vízumok kiadását csak átmenetileg függeszti fel az USA Oroszországban. Szeptember elsejétől újra lehet vízumot kérni az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségén. Megszűnik viszont ez a lehetőség a konzulátusokon: Szentpéterváron, Jekatyerinburgban és Vlagyivosztokban. A hatalmas területű országban a jövőben csakis Moszkvában lehet majd amerikai vízumhoz jutni. Ebből is látszik, hogy az USA és Oroszország kapcsolata mélyponthoz érkezett – annak ellenére, hogy választási kampánya során Donald Trump a viszony javítását ígérte Moszkvával.

Fotó: az USA nagykövetsége Moszkvában / Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez