Orosz légicsapás végzett az Iszlám Állam hadügyminiszterével

Moszkvában azt közölték, hogy egy kelet-szíriai légicsapásban az ISIS több főparancsnokával is végeztek. Köztük a terrorszervezet “hadügyminiszterével”, Dajr ez- Zaur emírjével, Abu Mohammed el-Simalival – jelentette az AFP.

Deir ez-Zór városa mellett egyebek mellett egy parancsnoki pontot és kommunikációs központot támadtak az orosz erők és körülbelül 40 iszlamistával is végeztek – áll az orosz védelmi minisztérium Facebook-oldalán közzétett jelentésben.

Mely szerint a megölt fegyveresek között négy befolyásos ISIS-parancsnok is volt, köztük a már említett Abu Mohammed el-Simali. A tádzsik parancsnokot, akinek valódi neve Gulmurod Kalimov tartották az Iszlám Állam “hadügyminiszterének”. A férfi a tádzsikisztáni belügyminisztérium különleges egységét vezette, mielőtt 2015-ben csatlakozott az ISIS-hez.

A szíriai kormány hadserege orosz támogatással a héten tudott áttörni az Iszlám Állam fegyvereseinek Deir ez-Zór körül vont gyűrűjén. A városban több tízezer civil rekedt. Egy orosz fregatt a Földközi-tengerről mért csapást: az Admiral Esszen Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel támadott parancsnoki és távközlési létesítményeket, lőszerraktárakat, egy harcjárműjavító telepet és olyan fegyvereseket, akik Oroszországból és a volt Szovjetunió területéről csatlakoztak a szélsőségesekhez.

Fotó: Reuters

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez