Kitüntették a focistát, aki megakadályozott egy mozgólépcső-balesetet – videó

Az eset még februárban történt. Az egyiptomi kisfiú Szaúd-Arábiában esett volna le egy bevásárlóközpont mozgólépcsőjéről, ha éppen nincs ott a jó reflexű sportoló.

A kisfiú a mozgólépcső gumikorlátjába kapaszkodott kívülről és az húzta magával felfelé, a következő emelethez. A szaúdi férfi az utolsó pillanatban avatkozott közbe. Mert hiába üvöltött az édesanya, a legtöbben csak fejetlenül rohangásztak. Vagy álltak és bámulták, mi történik, mintha a földbe gyökerezett volna a lábuk. Esetleg próbáltak úgy helyezkedni, hogy ha leesik a kisfiú, akkor el tudják kapni.

Khaled al-Szuwaidi azonban cselekedett: felsprintelt a mozgólépcsőn és mielőtt a gumikorlát megkezdte volna útját lefelé, elkapta a gyerek kezét. Azt mondja az Al Arabiyának, hogy egyszerűen jókor volt jó helyen. Pont ott beszélt meg találkozót egy kollégájával. Isten akarata volt, hogy megmentette a kisfiút.

Szerencsére al-Szuwaidi sportoló: talán ennek köszönhetően tudott azonnal és gyorsan reagálni. A második liga egyik csapatának volt a kapusa, amíg egy autóbaleset miatt fel nem kellett hagynia a labdarúgással.

Miután elkapta a kisfiút, annyira megkönnyebbült, hogy hosszú percekig szorította. Sokan azt hitték, hogy a saját gyereke volt.

A történteket megörökítették a biztonsági kamerák, a katasztrófavédelem pedig kitüntette a bátor és gyors fiatal férfit.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez