Három milliárdos, aki ragaszkodik régi és olcsó autójához

A világ leggazdagabb emberei közé tartoznak, mégsem szeretik maguk körül a felhajtást – ami az autóikat illetően is megmutatkozik.

A nagy vagyonnal sokszor az igények is megváltoznak és sok milliárdos szereti a külsőségekben is megmutatni a társadalmi és üzleti pozícióját. Vannak azonban olyan cégmogulok, akik ragaszkodnak az egyszerűséghez, nem akarnak feleslegesen hivalkodni.000m1

Mark Zuckerberg eddig sem fényűző életmódjáról volt híres, a Facebook alapítója  közismerten ragaszkodik az egyszerű dolgokhoz. A hétköznapokon használt autójának kiválasztásánál is sokkal inkább a praktikum, mint a kényelem vagy a csillogás volt a legfőbb szempont. Ezért leggyakrabban egy 30.000 dollár értékű Acura TSX-ben lehet látni, de állítólag a második autója is hétköznapi darab, egy hasonló árfekvésű Volkswagen GTI.

000m2

A Wal-Mart örökösnője, Alice Walton jelenleg a világ leggazdagabb nőjének számít, ez azonban nem sarkallta arra, hogy lecserélje öreg, jól bevált autóját, egy 2006-os Ford F-150 King Ranch típusú terepjárót. Ennek oka lehet, hogy már édesapja, Sam Walton, a Wal-Mart alapítója is egy hasonló autót vezetett egészen haláláig, méghozzá az említett modell 1979-es verzióját.

000m3

Az Ikea alapítója, Ingvar Kamprad sem szívesen költ olyan dolgokra, amikre nincs igazán szüksége. Már legendák is születtek a 91 éves milliárdos szűkmarkúságáról. Egy 2014-es televíziós interjúban például így fogalmazott: „Ha most végigmérsz, nem hiszem, hogy látsz rajtam olyasmit, amit ne bolhapiacról vettem volna”. Ezután pedig nem túl meglepő, hogy autókra sem szórja a milliókat: két évtizedig egy 1993-as Volvo 240 GL-t vezetett, és csak akkor adta fel ezt, amikor biztonságtechnikai okokból kénytelen volt rá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. kakambuki

    Elhiszem Ezek a járgányok még igazi gépkocsik, nem pedig négykerekű számítógépek.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez