Csúnyán kibabrált az oldalszél a világ legnagyobb utasszállítójával – videó

Martin Bogdan a repülés szerelmese. Képes órákon át állni Európa repülőterein, hogy lefotózza – filmezze a fel- és leszálló gépeket.

Így sikerült videóra vennie Düsseldorfban az Emirates egyik Airbus A380-asának érkezését is. A mostani járat Dubajból indult Németországba. Sem a személyzetnek, sem az utasoknak nem volt könnyű az út. Látni, ahogy az oldalszél dobálja a gépet, a legdurvább élmény azonban a leszállásnál érte a több mint 500 utast és a legénységet: a földet érés pillanatában hol jobbra, hol balra csúszott ki a gép fara a Xavier vihar széllökéseitől.

A videót ITT nézhetik meg.

Martin Bogdan már több ezer olyan landolást filmezett Európa-szerte, ahol az oldalszél nem könnyítette meg éppen a polóták dolgát. De ilyen durvát még egyet sem – mondja.

Az Emirates EK55-ös járatának düsseldorfi leszállásáról készült videót már több millióan látták, mióta szerdán kikerült a legnagyobb megosztóra. Bogdan szerint hihetetlenül ügyesek voltak a pilóták, elképesztő munkával sikerült a kifutópályán tartaniuk a gépet.

Az Emirates szóvivője szerint az EK55-ös járat biztonságosan landolt és egy pillanatig sem forgott veszélyben az utasok és a legénység élete. Zárójelben: a dubaji légitársaság rendelkezik a legnagyobb flottával a világ legnagyobb utasszállító gépéből. Összesen 96 darab A380-asa van és még az idén meglesz a 100.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez