Macron elnök: Harvey Weinstein méltatlan a becsületrendre

A francia államfő kérte a Becsületrendet adományozó kancelláriát, hogy vonja vissza a kitüntetést az amerikai producertől, aki évtizedeken keresztül szexuális szolgáltatásokért osztogatott filmszerepeket Hollywoodban.

Harvey Weinsteint nemrég az Oscar-díjat osztogató Filmakadémia is kizárta soraiból. A becsületrendet Sarkozy elnök adta át Harvey Weinsteinnek 2012-ben.

Közben a színésznők egyre másra szólalnak meg. Egyre inkább bírálják az omertát, a hallgatás falát, mely a szexuális zaklatást leplezte évtizedeken keresztül Hollywoodban és természetesen nemcsak ott.

Jane Fonda őszintén bevallotta, hogy szégyelli magát a hallgatás miatt. Emma Thompson szerint mindenütt fel kellene lépni a szexuális zaklatás ellen. Isabelle Adjani arról nyilatkozott, hogy Franciaországban nem olyan direkt ez a dolog mint Hollywoodban, de a producerek épp úgy visszaélnek a hatalmukkal mint Amerikában. Mindenki változást sürget és elsősorban a médiától várja, hogy ne hallgassa el a kínos eseteket. Csakhogy a média is függ azoktól a nagyhatalmú emberektől, akik az alájuk rendelt fiatal nőktől szinte természetesen kérnek vagy követelnek szexuális szolgáltatásokat.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez