Letartóztatások után – helikopter-baleset áldozata lett egy szaúdi herceg

A jemeni határ közelében zuhant le a gép – adta hírül a rijádi állami televízió.

A herceg, Manszúr bin Mukrin, Aszír tartomány helyettes kormányzója több hivatalnokkal együtt ült a fedélzeten, amikor a szerencsétlenség történt.

Hogy mitől zuhant le a helikopter, azt egyelőre nem tudják. Szaúd-Arábia azt állítja, hogy előző nap elfogott egy Jemenből kilőtt ballisztikus rakétát. A szomszédos országban több mint három éve folyó háborúban Rijád szunnita koalíció élén az elűzött Manszúr Hádi elnököt és a kormányhadsereget segíti, míg a síita húszi lázadókat és az előző elnök oldalán álló milíciákat Irán támogatja. Szaúd-Arábia már többször is beszámolt arról, hogy rakétát lőttek ki rá Jemenből.   

A sivatagi királyságban a hétvégén egy korrupcióellenes hadjárat során több tucat embert vettek őrizetbe, köztük a királyi család 11 tagját és minisztereket. Szakértők szerint a lépés a tavasszal trónörökössé tett Mohammed bin Szalman koronaherceg hatalmának megszilárdítását szolgálja.

A helikopter-balesetben elhunyt herceg egy korábbi koronaherceg, Mukrin bin Abdul Aziz fia. Akit a féltestvére, Szalmán király állított félre néhány hónappal azután, hogy 2015-ben trónra lépett.

A szerencsétlenségnek az Okaz című lap szerint nem volt túlélője. A herceg és a tisztségviselők hivatali úton voltak.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez