Dixit Királyság – magának követel 2 ezer négyzetkilométert Afrikából egy indiai férfi

A 800 négyzetmérföldes, vagyis 2 ezernél kicsivel több négyzetkilométeres terület Egyiptom és Szudán határán fekszik.

A földsáv ma igazi senki földje – nem tartozik egyik országhoz sem. Ezt használta ki Szujas Dixit. Odautazott a szülővárosából, az indiai Indaurból és kikiáltotta a Dixit Királyságot – természetesen önmagával az élen.

A Bir Tawil  (mély kutat jelent arabul) úgynevezett de facto terület már több mint száz éve – vagyis nem volt gazdája. Ez állítólag az egyetlen olyan, lakható és élhető terület a Földön,amely egyik országhoz sem tartozik. Dixit az útjáról és “országa” elfoglalásáról folyamatosan tudósított Facebook-oldalán.

Amikor többórás vezetés után elérte a földsávot, magot ültetett és két helyen is kitűzte a zászlaját – jelezve, hogy ő az ura a területnek, a Dixit Királyságnak – írja a Daily Mail.

dixit2

“Ez az én földem most. Ha vissza akarják szerezni, háború lesz” – közölte. És azt is hozzá tette, hogy országa nyitott a külföldi befektetők és az állampolgárságot kérők előtt. És külföldi segélyt is kész elfogadni.

Az indiai férfi az egyiptomi hadseregtől kapott engedélyt ahhoz, hogy eljuthasson Bir Tawilba. Amit egyébként már többen is a magukénak nyilvánítottak az elmúlt években. Köztük egy lelkes orosz rádióamatőr és egy amerikai, aki hercegnőt akart csinálni a lányából.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez