Botrány Kínában – beinjekciózták a gyerekeket egy elitóvodában

Hatalmas a felháborodás országszerte – az összes óvodát ellenőrzik most Pekingben. Pedig nem is a mostani az első ilyen eset.

A szülők robbantották ki a botrányt a kínai főváros egyik menő negyedében: fotókat tettek fel a gyerekeik testén talált tűnyomokról a közösségi médiaoldalakra. Azt állítják, hogy a délutáni alvás előtt Isten tudja, milyen tablettákat és szirupokat is adtak a kicsiknek a jó nevű RYB oktatási lánc óvodájában. Az intézmény bocsánatot kért. A szülők közül néhányan attól tartanak, hogy szexuálisan is zaklatták gyermekeiket az óvodában, ugyanis a kicsik elmesélték, hogy meztelenre vetkőztették őket. A felháborodott anyukák és apukák az óvoda előtt tüntettek. A helyi sajtó szerint fegyelmezésre használták az injekciókat: a szófogadatlan gyerekeket le is vetkőztették és egy sötét szobába zárták.

A rendőrség vizsgálja a biztonsági kamerák felvételeit, az óvoda több dolgozóját felfüggesztették. A szóban forgó magániskola és -óvodahálózat az egyik legismertebb Kínában, a társaság részvényeit szeptemberben vezették be a New York-i tőzsdére.

Forrás: Reuters
Forrás: Reuters

Alig néhány héttel ezelőtt Sanghajt rázta meg egy hasonló eset. Ott verték a gyerekeket az egyik óvodában, a megfigyelő kamerák erről készült képsorait több tízmillióan látták az interneten. De már az a történet sem volt egyedi, mint ahogy a mostani sem az: tavaly ugyanennek a láncnak egy vidéki óvodájában derült ki, hogy szintén injekciózták a kicsiket. Volt gyerek, akinek a testén 50 tűnyomot találtak – írja a BBC.

Fotónk illusztráció / Pixabay

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez