Kiderült, hova került a világ legdrágább képe

450 millió dollárért szerezte meg egy szaúdi herceg Leonardo da Vinci Salvator Mundi (a Világ Megváltója) című képét még novemberben egy aukción New Yorkban. Abu Dhabiban a nemrég megnyílt Louvre múzeum igazgatója most közölte: övék a kép!

A párizsi Louvre közel-keleti ikertestvérét nemrég nyitotta meg Emmanuel Macron francia elnök és Abu Dhabi uralkodója: Halífa bin Zájed Ál Nahján emír. Abu Dhabi Louvre múzeumának legértékesebb darabja már eddig is egy Leonardo kép volt: La Belle Ferronière.

A New York Times szerint egy szaúdi herceg vette meg a világ legdrágább festményét: Bader bin Abdallah bin Mohamed bin Farhad al Szaúd. Ez a fiatal herceg dúsgazdag vállalkozó, aki igen közel áll Szaúd-Arábia leendő uralkodójához, Mohamed bin Szalman trónörököshöz. A New York Times értesülései szerint a képet nem véglegesen kapta meg a Louvre Abu Dhabiban. A szaúdi herceg később el kívánja adni, illetve lehet, hogy bérbe adja majd más múzeumoknak. Mohamed bin Szalman trónörökös nemrég hozta létre az arab NATO-t, melyben a vezető szerepet Szaúd-Arábia tölti be, de az Egyesült Arab Emirátusok is részt vesznek benne. Ennek stratégiai és pénzügyi szerepe egyaránt van, hiszen az Egyesült Arab Emirátusok dúsgazdagok. Ezt reprezentálja az is, hogy ezentúl Abu Dhabi Louvre múzeumában lesz látható a világ legdrágább festménye, Leonardo da Vinci Salvator Mundi című képe.

Fotó: The National

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez