Miért marad el a világhírű szilveszteri tűzijáték Dubajban?

Biztonsági okokból lézershowra cserélték le az idén a messze földön híres újévköszöntő tűzijátékot.

A hírt a héten jelentette be a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a felügyeletét is végző ingatlanfejlesztő cég, az Emaar Properties. A torony ezúttal a hangjáték mellett lézershow helyszíne lesz – az utóbbin, mint kiderült, már öt hónapja dolgozik a helyszínen egy 300 szakértőből álló csapat. A szakemberek harmada azért felel, hogy a produkcióhoz szükséges csaknem 8 kilométernyi elektromos kábel és 25 kilométernyi kötél a helyére kerüljön. Soha sehol nem látott élményt ígérnek a szervezők.

Ami nem változik: az előadásnak most is része lesz a híres szökőkút, melynél több mint 80 zenész produkcióját élvezhetik a szilveszterezők.

A biztonsági megfontolások mellett még egy oka van annak, hogy a tűzijátékot leváltották. Nem akarták, hogy ráunjon a közönség, inkább valami újjal kápráztatják el a nagyérdeműt – közölték a sajtótájékoztatón. Ahol az is elhangzott, hogy a rendőrség úgy számol: másfél milliónál is több ember nézi majd Dubaj belvárosában a látványosságot. Rájuk nagyon fognak vigyázni – ígérik a rendőrök. A többi között azzal, hogy bizonyos utakat lezárnak és sátrakat állítanak fel elsősegélynyújtó helynek, talált tárgyak központjának.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez