Vége a luxusbörtönnek? Hamarosan újra fogadhat látogatókat a rijádi Ritz-Carlton

A szaúdi milliárdos hercegek, tárcavezetők és miniszterek ideiglenes börtöneként működő ötcsillagos szálloda februártól üzemelhet újra eredeti funkciója szerint.

A Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban működő Ritz-Carlton szálloda tavaly novemberben zárta be kapuit a vendégek előtt, amikor Mohamed bin Szalmán koronaherceg a korrupcióellenes bizottság vezetőjeként elrendelte több szaúdi herceg, tárcavezető és miniszter őrizetbe vételét. A királyi családhoz tartozó elitet pénzmosás, közpénzek elsikkasztása és más korrupciós vádak miatt szállították a fényűző szállodába, amely hónapok óta szolgál számukra luxusbörtönként. Kedden azonban a CNN jelentése szerint újra lehetett foglalni a szállodába a Valentin nap időszakára, ami arra utalhat, hogy az ideiglenes luxusbörtön lakóit hamarosan új helyre vihetik.

Helyi hírforrások is úgy tudják, hogy februártól üzemel újra a Ritz-Carlton rijádi egysége, de a szállodalánc közel-keleti szóvivője ezt nem erősítette meg a CNN-nek. Shahd Bargouthy annyit közölt csupán, hogy a szálloda jelenleg is a helyi vezetés irányítása alatt van, és nem fogad vendégeket. Az Okaz szaúdi hírügynökség szerint azonban a napokban már szabadon engedtek néhány fogvatartottat, és ez folytatódhat a közeljövőben.

Szaúd-Arábia jelenlegi uralkodója, Szalmán bin Abdel-Azíz tavaly jelölte ki utódjának 32 éves fiát, Mohamed bin Szalmánt. Korábban unokaöccse, Mohamed bin Najef volt a koronaherceg, így az ő leváltása és a trónöröklési sorrend megszakítása nagy vihart kavart az uralkodói családban. Az idősödő királyok sorát így egy fiatal uralkodó törheti meg, akinek ráadásul eltökélt szándéka országának gazdasági és társadalmi átalakítása.

 

Fotó: Facebook – The Ritz-Carlton, Riyadh

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez