Kim Dzsongun dél-koreai küldöttséggel tárgyalt

Az ifjú diktátor is fogadta azt a magas rangú dél-koreai delegációt, mely hétfőn érkezett Phenjanba. Dél-Korea közvetíteni szeretne Észak-Korea és az USA között.

A tíztagú küldöttség két napon át tárgyal Észak-Korea vezetőivel Phenjanban.  A delegációt Mun elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vezeti és a tagjai között van a hírszerzés főnöke is. A téli olimpia záróünnepségén Észak-Koreát a hírszerzés egykori főnöke képviselte, aki jelenleg a dél-koreai kapcsolat felelőse Phenjanban.

A téli olimpia nyitányán az államfő és a diktátor húga képviselte Észak-Koreát. A mosolyoffenzíva célja az volt, hogy szétválassza a szövetségeseket: Dél-Koreát és az Egyesült Államokat. Közben ugyanis folytatódott a szitok-átok kampány mind Phenjanban, mind pedig Washingtonban. Donald Trump többször is katonai megelőző csapással fenyegette meg a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszert. Az ifjú diktátor, Kim Dzsongun ugyanis rohamtempóban fejleszti nukleáris és rakétafegyverzetét, mely immár fenyegetheti az Egyesült Államokat is. Most a dél-koreai küldöttség megvitatja az ellentéteket Phenjanban, majd továbbutazik Washingtonba, hogy pontosan beszámoljon a fejleményekről az amerikaiaknak.

Fotó: a határvonal Észak és Dél között / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez