Szexuális tanácsadás bevándorló nőknek

Svédországban videókon tájékoztatják a bevándorló nőket jogaikról és a szexuális életről. Annika Strandhall népjóléti miniszter asszony a program kapcsán elmondta: sok bevándorló olyan országból érkezett ahol semmifajta szexuális felvilágosítás sincs. Csak tilalmak vannak.

Ez elsősorban a nőket sújtja. Így ez a 3,7 millió svéd koronás program (ez amerikai dollárban 416 ezer) elsősorban őket célozza meg.

A videók nyelve elsősorban az angol, de van arab, perzsa, szomáli és kurd is. Németország mellett Svédországba érkezett a legtöbb migráns 2015-ben. Németországban már régóta vannak hasonló programok. A bevándorlók nagy többsége muzulmán. Ezért különösen fontos a jogi és szexuális felvilágosítás, hiszen az iszlám a nők jogait hagyományosan korlátozza és szexuális életüket teljesen a férfiaknak rendeli alá. Kérdés persze, hogy a felvilágosító videók mennyire jutnak el azokhoz a nőkhöz, akik leginkább kiszolgáltatott helyzetben vannak, hiszen a férfiuralom a családban gyakran a bevándorlás után is megmarad Svédországban és más európai államokban.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez