Miről tárgyalt Trump ügyvédje Putyin kedvenc oligarchájával?

Ezt a kérdést feszegeti a New York Times, amely megírta: Michael Cohen ügyvéd a Trump toronyban tárgyalt Viktor Vekszelberggel nem sokkal azelőtt, hogy Donald Trumpot beiktatták volna az Egyesült Államok elnökének.

Robert Mueller különleges ügyész vizsgálja Trump orosz kapcsolatait. Ennek eredményeképp Vekszelberget és néhány más, Putyin-közeli oligarchát feketelistára tettek az Egyesült Államokban. Vagyonukat befagyasztották. Persze mindent meg lehet kerülni, hiszen Viktor Vekszelberg amerikai vagyonát unokatestvére kezeli, aki USA állampolgár. Andrew Intrater is részt vett azon a találkozón, melyen Michael Cohen, Trump ügyvédje Viktor Vekszelberggel tárgyalt a Trump toronyban New Yorkban.

A New York Times természetesen érdeklődött az érintetteknél is, de egyikük sem égett a vágytól, hogy nyilatkozzon a találkozóról, melyet most vizsgál Robert Mueller különleges ügyész. Aki arra a kellemetlen kérdésre is keresi a választ, hogy miért adott Vekszelberg cége 300 ezer dollárt a republikánus párt vezetésének a választási kampány idején. De nem ez a legkínosabb kérdés, hanem az, hogy a Columbus Nova cég, mely Vekszelberg amerikai unokatestvérének, Andrew Intraternek az irányítása alatt áll, vajon miért szerződtette Trump ügyvédjét egymillió dollárért nem sokkal azután, hogy Michael Cohen ügyvéd eszmét cserélt Viktor Vekszelberggel, Putyin egyik kedvenc oligarchájával, a Trump toronyban, New Yorkban?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez