Pénzügyi kapcsolat lehetett Trump személyes ügyvédje és egy orosz oligarcha között

Ezt állítja annak a pornószínésznőnek az ügyvédje, aki beperelte az USA jelenlegi elnökét. Stormy Daniels, aki vallomása szerint szexuális kapcsolatban állt Donald Trumppal 2006-ban, 130 ezer dollárt kapott a hallgatásért. A pénzt Michael Cohen, Trump személyes ügyvédje juttatta el hozzá.

Stormy Daniels ügyvédje nyomozásba fogott az ügyben és hétoldalas jelentést tárt a nyilvánosság elé a CNN hírtelevízióban. Követelte, hogy Michael Cohen tegye közzé a bankszámla-kivonatait a kérdéses időszakot illetően. Arról az időszakról van szó, amikor Donald Trump a választási kampányra készülődött, és ügyvédje több egykori kapcsolatának a hallgatását vette meg egy csinos összeggel.

De honnan jött a pénz? Stormy Daniels ügyvédje kinyomozta, hogy az a cég, melyen keresztül Trump ügyvédje a pénzügyeit részben intézte, kapcsolatban állt egy orosz oligarcha amerikai cégével. Viktor Vekszelbergről van szó, aki szerepel azon a listán, mely Putyinhoz közelálló oligarchákat kitilt az Egyesült Államokból! A kitiltás oka? Az orosz oligarchák – köztük Viktor Vekszelberg – beavatkoztak az amerikai választási kampányba, méghozzá Donald Trump oldalán. A vesztes Hillary Clinton részben Trump orosz támogatásával indokolta  meg vereségét. Mueller különleges ügyész jelenleg is vizsgálatot folytat Trump és az oroszok kapcsolatairól. Moszkva természetesen mindent cáfol és teljesen indokolatlannak tartja azokat a szankciókat, melyeket az USA emiatt Oroszországgal szemben bevezetett. Az oroszok arra is felhívják a figyelmet, hogy az USA teljesen természetesnek tekinti azt, hogy beavatkozik mások belügyeibe, miközben halálosan megsértődik, ha mások erre tesznek kísérletet…

Fotó: Michael Cohen / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez