Halálos ítéletek egy 8 éves kislány megerőszakolásáért

Két embert gyorsított eljárással halálra ítéltek India kellős közepén, mert megerőszakoltak egy általános iskolás kislányt. A nyolcéves gyerek az édesapját várta az iskola előtt Mandsaur városban, Madhja Prades államban, amikor a két fiatal férfi elrabolta.

Egy eldugott helyen megerőszakolták, majd elvágták a torkát. Szerencsére a kislányt időben kórházba szállították, így életben maradt, de a felépülése hosszú időt vesz igénybe.

Indiában a nemi erőszak hihetetlenül elterjedt: évente több mint 40 ezret regisztrálnak az 1,3 milliárd lakosú országban. Ráadásul a valós szám ennél minden bizonnyal sokkal magasabb, hiszen sokan be sem jelentik az esetet, mert félnek a saját családjuk bosszújától.

A megújuló tiltakozások hatására Indiában tavasszal olyan törvényt fogadtak el, mely halálbüntetést irányoz elő arra az esetre, ha a nemi erőszak áldozata 12 év alatt van. A törvény azt is kimondja, hogy a bíróságokon sürgősséggel kell foglalkozni az ilyen ügyekkel. Így kerülhetett sor a halálos ítéletekre alig két hónappal a borzalmas bűncselekmény után Indiában, ahol különben évekig is elhúzódnak a perek a bíróságokon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez