10 éves unokahúgukat erőszakolták meg – életfogytiglant kaptak

Egész Indiát lázban tartotta az eset, mert a kislány teherbe esett. Minthogy maga sem tudta, hogy miről van szó, ezért csak későn jelezte ezt édesanyjának. A család abortuszt akart, de ezt a hatóságok megakadályozták.

India törvényei szerint a terhesség huszadik hete után nem engedélyezhető az abortusz,mert veszélybe sodorhatja az anya életét. A kislány végül császármetszéssel megszülte a gyereket, akinek DNS-mintája megegyezett az egyik nagybácsiéval. A gyereket menhelyre adták, mert a család nem vállalta a felnevelését.

Közben zajlott a per a két nagybácsi ellen. Végül a legsúlyosabb ítélet született: életfogytig tartó börtön és 300 ezer rúpia pénzbírság. Ez 4.646 dollárt jelent. Indiában van halálos ítélet, de ezt csak a legsúlyosabb esetekben mondják ki, elsősorban terroristák esetében. Néhány feminista szervezet mégiscsak ezt sürgette, hogy példát statuáljanak. Így elérték, hogy a bíróság kimondja a törvény által lehetővé tett legszigorúbb ítéletet, az életfogytiglant.

India tartja a szomorú világrekordot a kiskorúak elleni nemi erőszak ügyében: évente több mint 20 ezer esetet jeleznek az 1,3 milliárd lakosú országban. A valós szám ennél minden bizonnyal magasabb, hiszen sok család be sem jelenti az ilyen kínos eseteket. Gyakran családon belül rendezik az ilyen ügyeket: ilyenkor előfordul, hogy megölik a kislányt és a tetteseket is, akik mind “szégyent hoztak a családra”.

Indiában nemrég szigorították a törvénykönyvet és ez teszi lehetővé, hogy a szexuális bűncselekményeket komoly büntetéssel sújtsák. Régebben elnézőbb volt a közvélemény, de miután Delhiben egy hattagú csapat megerőszakolt és megölt egy fiatal menyasszonyt, megváltozott a hangulat. A nemzetgyűlés szigorított a törvényeken, és így vált lehetővé, hogy életfogytiglanra ítéljék a két nagybácsit, aki megerőszakolta a 10 éves unokahúgát Indiában.

Fotó: kislányok korsóval Indiában / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez