Megerőszakolta, majd felgyújtotta a 17 éves lányt a visszautasított férfi

“Feleségül akartam venni, de ő azt mondta, hogy nem kész erre!” – vallotta a férfi a rendőrségen India keleti államában, Dzsárkhandban. Ahol egy héten belül ez már a második hasonló eset.

Az előző áldozat vasárnap halt bele szörnyű sérüléseibe. A mostani áldozat bőrének a 95%-a megégett. Az orvosok küzdenek az életéért, de nem sok esélyt adnak maguknak…

Még ennél is szörnyűbb volt az az eset, amikor Kasmír államban egy nyolcéves kislányt kábítottak el, erőszakoltak meg, majd őt is lángra gyújtották. Itt csoportos nemi erőszak történt: a falusi férfiak azért erőszakolták meg a kislányt, hogy így elriasszák azokat a muzulmán pásztorokat, akiknek az állatai károkat okoztak a veteményben. Az esetet követően a Legfelső Bíróság úgy döntött, hogy a gyilkosok perét ne szülőföldjükön, Kasmír államban folytassák le, mert ott a hindu és a muzulmán közösség között forrponton van a viszony. A tárgyalás emiatt Pandzsáb államban lesz. A szörnyű eset után a kormány jóváhagyta azt a döntést, hogy gyerekek megerőszakolását és megölését is lehessen halállal büntetni Indiában.

Az 1,3 milliárd lakosú országban évente több mint negyvenezer nemi erőszakot jelentenek be, de a valóságban ennél nyilvánvalóan sokkal több ilyen eset történik meg. A nők jelentős része nem meri jelenteni a nemi erőszakot India elmaradottabb részein. Az emberi jogi szervezetek rendszeresen tüntetéseket szerveznek a hatalmas országban, hogy elejét vegyék az olyan szörnyűségeknek, mint amikor egy 17 éves lányt megerőszakolnak majd felgyújtanak Indiában.

Fotó: tüntetés egy tavaly nyári erőszak és gyilkosság után / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez