Kaliforniából Tijuanába, gépkarabéllyal, kerekesszéken

Elektromos meghajtású kerekesszékébe rejtve csempészett fegyvereket az USA-ból Mexikóba az 53 éves kaliforniai illetőségű Sergio García Rico. A csempész átalakított autójában és kerekesszékében gépkarabélyokat és lőszereket szállított, hogy azokat Tijuanában a Templomos lovagok-kartellnek adja el.

 

A férfit még augusztusban kapcsolták le a határőrök, ügyében pedig tegnap előtt hirdetett ítéletet a kaliforniai szövetségi bíróság. A kerekesszékes csempésznél egyébként néhány ezer lőszert, fegyvereket és 11 ezer dollár készpénzt is találtak a vámosok. García Ricót az ügyész, mint „a fogyatékosságát arcátlanul kihasználó” elkövetőt említette, aki egyébként a több ezer lőszer és számos gépkarabély mellett egy nagyobb szállítmány metameftamint is megpróbált délre szállítani.

García Rico mellett segítője, Luis Antonio Sánchez csuklóján is kattant a bilincs, mivel a nyomozás során kiderült, hogy ez utóbbi segített a mozgássérült férfinek elrejteni a lőfegyvereket a kerekesszékében. García 70, Sánchez pedig 10 hónap letöltendő szabadságvesztést kapott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez