Drog-drón pottyant le Tijuanában

A drogcsempészek közismerten leleményes bűnözők. Az elmúlt években írtunk már arról, hogy a kábítószert lenyelve, szoborrá alakítva, sőt postagalambok hátán és kutyákban is próbálták csempészni. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a mexikói üzérek bizony haladnak a korral, hiszen immár pilóta nélküli repülőgépek fedélzetén juttatják el a drogot a címzetthez.

A szóban forgó hatmotoros drón egy tijuanai bevásárlóközpont parkolójában hajtott végre kényszerleszállást, nem kevesebb, mint három kiló szintetikus droggal a fedélzetén. A járművet a távolból irányító pilóta balszerencséjére a szerkezet alig száz méterre zuhant le az észak-amerikai határtól.

Helyi források szerint a bevásárlóközpont dolgozói előbb egy azonosítatlan repülő tárgyra lettek figyelmesek, amely némi küszködés után egyenesen a parkolóba zuhant. A tijuanai városi rendőrség igazgatója, Patricia Sida Wilkes megerősítette, hogy a Spreading Wings 900-as mintájú drónra ismeretlen elkövetők 3 kiló kábítószert erősítettek, és, bár a nyomozás továbbra is folyik, egyelőre nem voltak letartóztatások az ügyben.

Mexikó és az USA határán a földalatti alagútrendszerektől kezdve a nagy hatótávolságú katapultokig a legkülönbözőbb módokon csempészik északra a drogot a kartellek.

Fotó: illusztráció. Wikipedia

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez