Saját irodájában lőtték le a cebui polgármestert

A népszerű turistacélpont első embere már a harmadik Fülöp-szigeteki polgármester 3 hónap alatt, akit meggyilkolnak.

Reggel a saját irodájában érte halálos lövés Mariano Blancót, a Fülöp-szigeteki Cebu tartomány egyik polgármesterét a CNN beszámolója szerint. A gyilkosság a fővárostól 82 kilométerre fekvő, a turisták körében is népszerű Rondában történt. A rendőrség lezárta a helyszínt és megkezdte a nyomozást.

Három hónapon belül Blanco a 3. polgármester, akit meggyilkolnak a Fülöp-szigeteken: öt hónappal korábban Jonah John Ungab alpolgármestert is lelőtték, hét hónapja pedig Tanauan város elöljáróját, Antonio Halilit gyilkolták meg. Az utóbbi esetről videófelvétel is készült, mivel a városháza előtt tartott ünnepségen történt, egy zászlófelvonáson. A rendőrség még nem talált az esetek között összefüggést.

A CNN Philippines szerint összesen 15 polgármestert és alpolgármestert gyilkoltak meg a Fülöp-szigeteken 2016 óta, vagyis mióta Rodrigo Duterte kormánya hivatalba lépett. Néhány gyilkosságot a drogkereskedelemhez kötöttek, amely ellen az elnök kíméletlen háborút hirdetett meg. Újabban a korrupciót akarja felszámolni kemény intézkedésekkel: ennek részeként nemrégiben több millió dollár értékben zúzatott be luxusjárműveket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez