Miért ölette meg a veje Monaco leggazdagabb asszonyát?

A 77 éves Hélène Pastor alig lépett ki a kórház kapuján Nizzában, amikor egy lefűrészelt csövű puskával agyonlőtték. Sofőrje hasonló sorsra jutott. Egész Monaco felbolydult, hiszen Hélène Pastort csak úgy nevezték a hercegségben, hogy vice princesse, vagyis alhercegnő, aki fölött már csak az uralkodó áll.

Az elnevezés nem véletlen: csak az ingatlanvagyonát 12 milliárd euróra becsülték halála idején! Apja ugyanis Monaco legnagyobb építési vállalkozója volt. A gyilkosság 2014-ben történt, a per most folyik  Aix en Provence-ban. Ki lehet a tettes?

Lengyelország egykori monacói konzulja ölette meg az anyósát  – ezt állítja az ügyészség. Wojciech Janowski be is vallotta bűnösségét a rendőrségen, de azután visszavonta a vallomását. Miért kellett meghalnia Monaco leggazdagabb asszonyának?

Hélène Pastor ifjúsága idején folytatott egy kis liaisont Alain Delonnal is, de különben élte a milliárdosok életét Monacóban, ahol egész Európában a legtöbb dúsgazdag ember található – a kellemes időjárás meg a kedvező adózás miatt. Pastor asszonynak két lánya született. Az idősebb egy lengyel férfit választott párjául. Akinek nem volt egy vasa sem, viszont élénk fantáziával rendelkezett. Különböző vállalkozásokkal szédítette a környezetét. Kitalált magának egy Cambridge-i diplomát. Remek kapcsolatokat ápolt az uralkodó házzal Monacóban. Az anyós gyanakodott és lekezelte vejét, akit ingyenélő hozományvadásznak tartott. A vő szemében nem ez volt a fő hibája, hanem az, hogy elfelejtett időben meghalni és lányára hagyni a vagyon felét. A rendőrök ellenőrizték a bankszámláit és ezekből kiderült: a gyilkosság előtti évben több mint 8 millió eurót költött, miközben bevétele alig volt. Ráadásul a gyilkosság előtt pár nappal leemelt 250 ezer eurót a számláról.

Csak 140 ezer eurót kaptam a gyilkosság megszervezéséért – így panaszkodott a rendőröknek az ifjú pár sportedzője. Pascal Dauriac őszinte feltáró vallomást tett a rendőrségen. Ez a legfőbb bizonyíték a vő ellen, aki most tagadni próbál. Az edző többször is kifakadt, mondván: a lengyel férfi nem egyszer átverte! De akkor miért szervezte meg mégiscsak a gyilkosságot ? Kellett a pénz – vallotta szemlesütve az edző. Aki három csellengő muzulmánt bízott meg a végrehajtással. A sofőrt csak azért lőtték le, hogy félrevezessék a rendőrséget. Csakhogy a rendőrök nem kapták be a csalit. A vádirat minden részletet feltár – számol be a párizsi Le Figaro. Így Lengyelország egykori monacói konzulja tartós börtönbüntetésre számíthat, mert lelövette anyósát, a hercegség leggazdagabb asszonyát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez