Prince 200 millió dolláros örökségét nővére és öt féltestvére kapják

Így döntött a bíróság több mint egy évvel a világsztár halála után. Prince 57 éves korában halt meg, mert túladagolta szokásos fájdalomcsillapító gyógyszerét. Végrendelete, gyeremeke nem volt.

Az örökségre 45-en pályáztak. Közülük 29-et a bíróság elutasított. Egy rab például Colorado állam egyik börtönében azt állította: ő Prince fia! Teszt igazolta, hogy állítása hamis volt.

A bíró tehát úgy döntött, hogy a nővér, illetve az öt féltestvér kapja a 200 millió dolláros örökséget (ebből persze lejön még az adó, mely elviszi az összeg csaknem felét). De ezt sem kapják most meg a kedvezményezettek, mert a bírói döntés szerint időt kell adni a fellebezésre azoknak a jelölteknek, akiknek a kérelmét elutasították.

Közben az örökség kezelői egyre-másra kötik a szerződéseket: újra kiadják Prince legnépszerűbb dalait, például a Purple Rain albumot. Ezenkívül a hagyatékban vannak olyan dalok is, melyek még nem kerültek piacra. Ezek is megjelennek hamarosan, hiszen a sztár halála egyben remek reklámlehetőségre nyújt alkalmat. Michael Jackson örökösei is hatalmas pénzeket kaszáltak a sztár halála után megjelent produkciókból. Prince nővérének és féltestvéreinek lesz mit a tejbe aprítaniuk – ha végre megkapják majd az örökséget.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez