Per indult a First Lady ellen Izraelben

A vád szerint Sara Netanjahu 350 ezer sékel, vagyis mintegy 83 ezer euró értékben rendelt ételeket előkelő éttermekben, miközben saját szakácsa is a rendelkezésére állt a miniszterelnöki rezidencián.

Ráadásul hazudott amikor a vizsgálótisztek erről kérdezték. A pert, amely vasárnap kezdődött, már többször elhalasztották, mert a First Lady ügyvédei minden eszközzel késleltették annak megkezdését.

Maga Netanjahu miniszterelnök is rendőri vizsgálat alanya, mert korrupcióval gyanúsítják két ügyben is. Az egyik vizsgálat szerint értékes ajándékokat fogadott el vagyonos üzletemberektől, cserébe bizonyos ügyek elintézéséért. A másik rendőri vizsgálat azt mutatta ki, hogy Netanjahu lepaktált a Bezeq médiacsoport főnökeivel, hogy a sajtóban erősítse a kormánypárt pozícióit. A rendőrség mindkét esetben vádemelést javasolt. Netanjahu miniszterelnök viszont azon a véleményen van, hogy jobb lenne, ha a rendőrség a terrorizmus ellen küzdene hatékonyabban. A rendőrség ellenben azon a véleményen van, hogy a miniszterelnök sem áll a törvények felett, ezért mind őt, mind pedig nejét bíróság elé lehet állítani, ha alapos a gyanú, hogy megsértették a zsidó állam törvényeit.

Benjamin Netanjahu 2009 óta van hatalmon. Minthogy korábban is volt már miniszterelnök, így összesen 12 éve irányítja Izrael politikai életét. Ezzel pedig hamarosan megdönti az Izraelt megalapító legendás miniszterelnök, Ben Gurion rekordját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez