Mussolini unokája mindenkit beperel, aki rosszat ír a nagypapáról

Alessandra Mussolini Itália képviselője az Európai Parlamentben, ahol jövőre választásokat tartanak. A fasiszta vezér unokája bejelentette: mindenki, aki bírálja Benito Mussolini politikáját, jogi akcióra számíthat!

Benito Mussolini csaknem negyedszázadon keresztül volt Olaszország diktátora, szövetséget kötött a náci Németországgal. Az általa képviselt fasiszta ideológiában az antiszemitizmus távolról sem játszott olyan központi szerepet, mint a náciknál. Németország hatására azután Mussolini is bevezetett megkülönböztető intézkedéseket a zsidókkal szemben, majd lehetővé tette, hogy a nácik a zsidók egy részét elszállítsák a haláltáborokba.

Amikor az amerikaiak partra szálltak Olaszország déli részén, a fasiszta nagy tanács leváltotta Benito Mussolinit, akit ezt követően letartóztattak. Náci ejtőernyősök szabadították ki. Ezután a nácik bábjának tekintették, hiszen nem rendelkezett saját hadsereggel. Végül német egyenruhában menekült, de elfogták és szeretőjével együtt kivégezték.

Mussolini neve még ma is nagyon rosszul cseng a zsidók között Olaszországban – írja a baloldali Haaretz Izraelben. Ezért a zsidó szervezetek akciót indítottak Alessandra Mussolini ellen, aki úgy akarja védelmezni nagyapja emlékét, hogy mindenkit beperel, aki rosszat ír róla az interneten.

Fotó: The Local

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez