Másfél éves kisfiút halásztak ki az óceánból Új-Zélandnál

Egy horgászó halász mentette meg a kisgyerek életét. A helyiek “furcsa csodáról” beszélnek.

Gus Hutt az Északi-szigeten, Matata mellett kempingezett és horgászgatott, amikor észrevette, hogy egy apró alak lebeg a vízen. Először játékbabára gyanakodott. Utánanyúlt és elkapta a karját. Olyan volt az arca, mintha porcelánból lett volna. De aztán nyüszíteni kezdett. Atyaég, ez egy kisbaba és életben van! – gondolta.

Mint a New Zealand Heraldnak elmondta, mindig ugyanazon a helyen horgászik, ám aznap úgy döntött, hogy kipróbál egy másikat, száz méterrel arrébb. Miután a botokat ellenőrizte, akkor látta meg az óceánban lebegő kisfiút. Akit meglehetősen sebesen vittek a hátukon a hullámok. “Ha csak egy perccel később nézek oda, már nem is láttam volna. Piszok szerencséje volt.”

A másfél éves kisgyerek elkóborolt a szülei sátrából, úgy került a vízbe. Amikor a horgász kihalászta, a felesége riadóztatta a kemping alkalmazottait. Kiderült, hogy csak egy család sátorozott ott babával. Előző nap érkeztek és a kisfiút valószínűleg nagyon izgatta a tengerpart – mondja a kemping egyik tulajdonosa.

Hutték az irodába vitték a kisfiút, ott törülközőkbe csavarták és megkeresték a szülőket. Az édesanya sikítozni kezdett, mikor megtudta, mi történt. Mint kiderült, a gyerek maga húzta fel a sátor cipzárját.

Az egész kempinget, aztán az egész országot sokkolta az eset. Tényleg a csodán múlt, hogy nem veszett a tengerbe a kicsi. Nyilvánvalóan még nem jött el az ideje – véli a férfi, aki kimentette. A kisfiút orvoshoz vitték, most már jól van.

A fotón a matatai part látható / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez